2010. október 31.

Néhány nap a napfényes Kaliforniában

Október 26-án néhány napra ismét elhagytam a felkelő nap országát, és a napfényes Kaliforniába, azon belül pedig Los Angeles-be utaztam. Az utazásom célja volt, hogy részt vegyek az amerikai Toyota disztributor által rendezett Észak Amerika Műszaki Szervizkonferencián.
Mint ahogy az ilyen esetekben legtöbbbször lenni szokott, az ott eltöltött néhány nap során sem Kaliforniából, sem pedig Los Angelesből nem láttam jóformán semmit. Kivéve a repteret, a szállodát Torrance-ben, no és a világ legnagyobb Toyota / Lexus márkakereskedését Los Angeles mellett.
És hogy mekkora ez a kereskedés? 2007-ben, tehát még a világot megrengető pénzügyi válság kirobbanása előtt, több mint 28.000 darab Toyota és Lexus gépkocsit értékesítettek. Csak összehasonlításként érdemes megjegyezni, hogy ugyanebben az évben Magyarországon kb. 14.000 darab Toyota/Lexus illetve Scion lelt gazdára, de a nálunk jóval fejlettebb és gazdagabb Belgiumban sem kelt el 30.000 darab autó.

És még egy érdekessége a Toyota Longo márkakereskedésnek, hogy az elnöke magyar származású szülők gyermeke, neve Tom Rudnai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése