2010. augusztus 10.

Ha Tokió, akkor Disneyland

Annak ellenére, hogy ma már augusztus 11-e, este 9 óra van, még mindig a júliusi családi kirándulásunk részleteit írom. Ebben a bejegyzésben Tokióról, azon belül is Disneyland-ről fogok megemlékezni, illetve itt, a családdal együtt eltöltött nap feledhetetlen élményéről.

Tokiói kiruccanásunkat egzébként három, egymástól jól elkülöníthető részre lehet osztani.
  1. az elsőbe az utazás, majd pedig Tokyo Disneyland, pontosabban Disneysea látogatása tartozik.
  2. a második rész a város különböző részein tett bojongásokról, míg
  3. a harmadik rész pedig a Tokiótól kb. 80 km-re fekvő Hakonéba tett látogatásunkról szól.
Aki ismer az tudja rólan, hogy nem vagyok az a kimondott Disneyland fan (rajongó), a párizsi Euro Disneyland-ben is csak 1-szer voltam, de el kell ismerjem, hogy mint általában minden Japánban, ez is nagyon profin és kiválóan szervezetten van megcsinálva.
Persze a látogatás időzítésével is szerencsénk volt, mert előző nap még rendesen esett az eső, viszont júlus 14-re kiváló idő lett. Mindemellet az is nagyon jó volt, hogy Japánban ekkor még nem kezdődött el az iskola szünet, így egészen elviselhető volt a látogatók száma.

Itt jegyezném meg, hogy a japán gyerekek július 20-ig járnak/jártak iskolába, és csak 1 hónap nyári szünettel rendelkeznek. De még mielőtt valaki rosszul lenne hozzáteszem, hogy Japánban nem szeptembertől kezdődik a tanév, hanem a pénzügyi évet követve, áprilistól.

Na de térjünk vissza Disneyland-re.
Tokióban valójában 2 Disney park is létezik. Az egyik a hagyományos Disneyland, míg a másik a Disneysea. Mindkettő Tokió kikötőjében, a Tokió állomástól kb. 30 perc vontatozásra fekszik.
Mivel az előbbi főleg kisgyerekeknek nyújt feledhetetlen élményt, pl. "személyesen" is találkozhatnak kedvenc Disney figuráikkal, addig a Disneysea inkább a nagyobbaknak, valamint a felnőtteknek való.
Mivel Brigi és Balu már nem az a kimondottan apró gyerek, no meg a hagyományos Disneyland Párizsban is van, ezért mi a Disneysea mellett döntöttünk.
http://www.tokyodisneyresort.co.jp/tds/index_e.html

Nehéz lenne most itt felsorolni mindazokat az atrakciókat és látványosságokat, amint a park tartogat, legyen elég annyi, hogy mindannyian nagyon jól éreztük magunkat. Egy teljes napot voltunk bent, de szerintem a két Disneyland alapos kipróbálásához közel egy hétre lenne szükség. No meg jó sok pénzre!
Bár hozzáteszem, a belépőjegy ára  nem vészes, ha jól emlékszem a 4 jegyért fizettem 18.000 Yent (kb. 40.000 Ft-ot). De ha ehhez még hozzáadjuk a vonatjegyek árat, az ottani ebéd, vacsora, temérdek üdítő, fagyi és némi souvenir vásárlásának költségét, akkor már egy tetemesebb összegnél tartunk.
De a lényeg az, hogy együtt voltunk és a gyerekek nagyon jól érezték magukat!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése