2010. augusztus 8.

A megérkezést követő néhány nap

Július 8-án reggel a Finnair AY-79-es járatával végre megérkeztek! Mindhármuk egybehangzó véleménye, hogy a Lufthansa jobb, viszont Helsinkin keresztül repülni ide kevésbé fárasztó, mivel ellentétben a frankfurti Lufthansa járattal, itt "csak" 9 órát kell egyfolytában a levegőben eltölteni.

Szóval a megérkezés után a szokásos délutáni pihenés következett, aztán este már a belvárosban, a munkahelyemnél találkoztunk. Mivel én még pénteken (július 9-én) dolgoztam, ezért Bea és a Gyerekek elmentek a lakásunktól pár metrómegállónyira lévő Higashiyama Zoo és Botanical Garden-be.



Másnap, szombatom esett az eső. Tudni kell, hogy idén július első napjaiban még javában tartott az esős évszak. Ezért szombatra olyan programot szerveztünk, ahol nem nagyon ázunk el. Ezért ezen a napon híres Nagoya akváriumba látoggatunk el, ahol az esemény záróakkordjaként egy fergeteges delfin show-t volt szerencsénk megtekinteni.
Nagoya-kikötő, a háttérben az akvárium impozáns épülete

Aztán másnapra (július 10, vasárnap) 35 fokos hőmérséklettel megérkezett az igazi Japán nyár! Ebben a döglesztő melegben mindenki leginkább víz mellett kívánja eltölteni a szabad idejét. Ezért mi is a késp reggeli ébredés után rögtön autóba ültünk, és "elszáguldottunk" a Nagoyától kb. 50 km-re, délkeletre fekvő Gamagori városba. Na azért a száguldást japán módon kell értelmezni, mivel ilyen jó időben mindenkinek hasonlóan jó ötlete támadt, azért az autópályán csupán 50-60 km/h sebességgel lehetett haladni.
Bár Gamagori már a tenger partján fekszik, itt azért a tengerpart nem egy francia vagy török riviéra. Ez még ugyanis nem a nyílt Csendes-óceán, hanem ahogyan az alábbi térképen is látszik, a Mikawa öbölben fekszik.

Ezért aztán Gamagoriban nem a tengerpartra mentünk, hanem a vadonatúj Lagune Water Park-ot vettük célba. Tipikus japán szorakoztatü hely, ahol a gyerekek legnagyobb örömére nemcsak hatalmas medencék, de kiváló csúszdák, hullám- és szellemvasutak is voltak.

És befejezésül álljon itt az egyik kedvenc képem. A felvétel megértéséhez tudni kell, hogy a Japánok nem napoznak egyáltalán, sorszor polóban, jogging felsőben kapucnival a fejükön mennek be a vízbe. Az alábbi képen egy idősebb néni látható, aki a nap ellen az arcát a fején egy hatalmas napellenzővel védi. Számomra annyira röhejes volt, hogy valaki hegesztő maszkkal a fején megy strandolni, ezért nem álltam meg, hogy le ne kapjam, és ezen élményemet olvasóimmal meg ne osszam.


Hát akkor mindenki kapaszkodik????
Jó röhögést!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése