2009. november 17.

Megkezdődött a Karácsonyi készülődés

A tegnapi napon (2009. november 16. - Hétfő) végre "fény" derült egy rejtélyre. Már hetek óta figyeltem, hogy a Toyota irodaházzal szemközti Takashimaya áruház homlokzatán milyen serényen dolgoznak a kis japánok, és valamit rendkívüli buzgalommal szerelnek.
Hát tegnap szó szerint fényt derült a rejtélyre, ugyanis naplemente után, ami japánban igy november közepén már meglehetősen korán bekövetkezik, bekapcsolták a JR Tower és a Marriott Tower közötti Takashimaya áruház homlokzatára szerelt Karácsonyi díszkivilágítást.

Hihetlen, ugyanakkor szerintem kissé giccses fényárban úszik az Nagoya pályaudvar keleti oldalán lévő hatalmas tér. Ugyanakkor az is hihetetlen, hogy már Karácsonyra készülnek. Nem csak amiatt, mert itt az emeberek nagy része nem keresztény hitű, hanem azért is, hogy mennyire gyorsan elrepült velem az idő. Szinte tegnap érkeztem. Pontosan emlékszem, augusztus 28-án, reggel 8 óra 57-kor szállt le velem a gép Nagoyában. És most már hamarosan Karácsony lesz!

Egyébként a mai nappal úgy néz ki Nagoyába is beköszöntött a késő őszi idő. Az elmúlt napokban még napközben mindig elérte vagy kissé meg is haladta a hőmérséklet a 20 C fokot, de mára bizony még a 10-et sem közelítette meg.

A lakásokban kimondottan hideg van, mivel itt a fűtés hihetlen módon, még csak meg sem közelíti azt a szinvonalat, amit egy ilyen fejlett és gazdag országról az ember feltételezne.

De erről majd a legközelebbi írásomban számolok be részletesen!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése