2009. november 8.

Kirándulás Takayamába

Október 28-ra szabadságot vettem ki, és Endre Atyával együtt elmentünk a Gifu prefektúrában található Takayama városban és környékére kirándulni.

Takayama kb. 160 km-re észak-nyugatra fekszik Nagoyától úton Nagano városa felé. Ez már bizony a Japán Alpok lábánál fekvő, kb. 60000 lelket számláló kisváros. Innen kezdődnek az igazi magas hegyek nyugati irányban. Mivel korábban a várost a havazás minden esztendőben szinte teljesen elzárta a külvilágtól, ez a kisváros szinte érintetlenül őrizte meg a régi, modernizáció előtti Japán képét. A Japánok úgy is nevezik, hogy a "város amit az idő elfeledett".

Japánban a helybéliek szerint Október és November hónapok a legszebbek! Ilyenkor a fák levelei csodálatosan szép sárgás és tűzpiros színt öltenek. Ebben az időszakban, hasonlóan a tavaszi cseresznyevirágzáshoz, rengetegen keresik fel az erdőket, a különböző túrista helyeket. Az időjárás ilyenkor még nagyon kellemes, napközben 20-25 fok közötti. A reggelek és az esték viszont már kezdenek hűvösek lenni, sokszor 10 fok alá is lecsökken a hőmérséklet.

Takayamából tovább haladtunk észak felé, ahol kb. 50 kilométernyi autózés után elérkeztünk a Noritaka hegyre, ahová már csak kötélpályán tudtunk eljutni.

Végezetül pedig álljon itt néhány kép izelítőül...









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése