2009. szeptember 18.

23. nap - Megérkezett az új autóm


A hét legnagyobb eseménye volt, hogy megérkezett az új autóm. Egy nagyon szép 7 üléses Toyota Wish. Ez kb. a Corolla Verso méretnek felel meg, de annál azért egy kicsit alacsnyabb, és mintha icipicit keskenyebb is lenne.

Ehhez tudni kell, hogy Japánban az autókra kivetett éves adó három paraméter alapján áll össze. 1) a motor hengerűrtartalma, 2) az autó szélessége, 3) az autó magassága. Ezért a gyártók úgy tervezik a modelljeiket, hogy a lehető legkedvezőbb adó besorolás alá essenek.

Ezért van Japánban rengeteg mini autó, melyeknek a hengerűrtartalma kisebb mint 660 cm3. Az ebbe a kategóriába eső autóknak nem kell adót fizetni. Ezeknek egyébként sárga rendszáma van.

Visszatérve az autómra, csütörtök óta ezzel járok munkába. Itt a városban még a budapestinél is drágább parkolni, bár megjegyzem parkolóházak tömkelege van, csak ezek kissé drágák, ezért teljesen a munkahelyig nem tudok autóval bemenni. Igy az út utolsó pár kilométerét, pontosabban 3 megállót, metróval utazom. Az autót a Toyota parkolójában, a Shin-Sakae Machi metrómegállónál teszem le, majd innen metróra ülök.

Így az út a lakásomtól az irodámig pontosan 1 órba telik. Ha végig metróval megyek, akkor kb. 50 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése