2011. december 19.

Újabb búcsúvacsora

A tegnap esti sikeres jelmezbál után a mai napra is jutott egy kisebb összejövetel. 11 kollégám társaságában egy BBQ étteremben előrehozott búcsúvacsorát tartottunk a tiszteletemre. A fő szervező amerikai kollégám Chuck volt, aki ezúttal egy régi sörfőzdéből átalakított Yakiniku, azaz BBQ étteremben foglat asztalt 12 főre.

Nagyon kedvelem Japánban azt a szokást, hogy sok helyen az asztalfoglalás egy adott időtartamra szól, a mi esetünkben pl. 2 órára. Mindezért egy fix összeget kell fizetni, és ezen idő alatt akarmennyi ételt és italt lehet fogyasztani. Ha kiürült a tál, a felszolgálók rögtön hozzák az újabb sütnivalót vagy a kiváló Asahi sört.

BBQ vacsora a Koyo sörfőzdében
Chuck ebben a műfajban verhetetlen


És ebben is... Egyébként ilyen gusztusos tálon érkezik a sűtnivaló.
Rajta mindenféle húsok és zöldségek
A finom húsokat és zöldségeket, szintén japán szokás szerint, az asztal közepén lévő forró lapon sütik. Érdekes az is, hogy milyen ötletesen oldják meg a füst elszívását. Nem igazán lehet jól látni, de az asztallapba besüllyesztett sűtőlap peremén apró lyukak vannak. Az asztalhoz alulról pedig egy elszívó csővezeték csatlakozik. És tényleg hatékonyan működik, mert még a 2 órás intenzív sütés ellenére sem volt kimondotan büdös, zsírszagú a ruhám. Mondjuk, amit sem odahaza, sem egyetlen európai országban biztosan nem engedélyeznének, hogy az asztalon lévő sűtőbe csak úgy direkbe, egy csövön és egy apró szelepen keresztül gázt vezessenek. Egy ilyen sűtőlap egyébként 4 embert szolgál ki.
Itt jól lehet látni a sűtés technikáját illetve a szellőző furatokat


Hibi-chan és Maki-chan

3 gaidzsin 1 japán


Végezetül egy csoportkép, hátérben a sörfőző üstökkel
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése