2011. november 27.

Utolsó kirándulásom

November 23-a munkaszüneti nap volt Japánban. Ezt már szerintem írtam, hogy Japánban az európai átlagnál jóval több munkaszüneti nap van. Ebben a hónapban például kettőnek is örvendhettünk. November 3-a nem csak Bálint fiam szülinapja volt, de egyben a japán kultúra ünnepe is. Most november 23-án pedig a munkát ünnepeltük alkalomhoz illően, munkaszüneti nappal.

A viszonylag jó időt kihasználva, 2 kollégámmal, a brazil-japán származású Erikkel és a tajföldi Naron-nal hármasban elugrottunk Narába. Itt már kétszer is jártam korábban, de ez a kisváros mindig lenyűgöz. Nekem őszintén megvallva barátságosabbnak tűnik, mint Kiotó.

Úton Nara felé. Mellettem Erik barátom ül

Nem beszélve Nara egyik látványosságáról, a hatalmas Nara-parkban, a több száz éves buddha és sintoista történelmi emlékek között kószáló őzekről és szarvasokról.


Jellegzetes őszi tájkép Narából. Lángolva izzó juharfa levelek és az előtte átügető szarvas

Azt mondják, hogy az őzek és szarvasok több száz éve védett állatok, aminek következtében eme kedves állatok jócskán elszaporodtak a parkban. És hogy mennyire nem félnek az emberektől, azt jól szemlélteti, hogy odajönnek hozzánk, hajlonganak, és persze élelmet kunyerálnak.

Egy kisebb csorda sereglett körém a "finom" őzkeksz illatára

Ez meg itt mohóságában kikapta a kezemből a térképet, amit aztán
jóizűen elfogyasztott
Lehet, hogy a japánok furcsán néznének rám ha megtudnák, de ez alkalommal a buddha szentélyek és sintó emlékhelyek, de még a japán nemzeti kincsek látványa is hidegen hagyott. Inkább az őzekkel és jámbor szarvasokkal játszottunk. De azért álljon itt Nara egyik legjellegzetesebb épülete, a Todaiji templom.



Kora délután egy kiváló kínai étteremben megebédeltünk, és mivel eleredt az eső, elindultunk vissza, Nagoyába. Lehet, hogy már nem lesz több alkalmam nagyobb kirándulásra mielőtt visszaindulok Belgiumba???


Úton a kínai étterembe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése