2010. november 9.

Búcsúvacsora Japán módra

Sajnos egyszer minden véget ér, így Levente, Emőke és Kriszti Japán látogatása is elérkezett a végéhez. Holnap reggel hajnalban indulnak vissza Budapestre, ahova majd közel 24 órás utazás után fognak megérkezni.

Úgy gondoltuk, hogy az utolsó estét stílusosan, egy igazi Japán étteremben töltjük el. No nem valami puccos helyre kell gondolni, hanem egy az átalag japánok által is sűrűn látogatott sushi bárt választottunk.
Mondanom sem kell, hogy Leventéék számára igazi szenzáció számba ment az asztalok sokasága között kígyózó apró szállítószalag, amin apró tányérokon jöttek megállás nélkül a frissen elkészített sushi falatok.


  

Persze ilyen éttermet lehet látni Európában is, sőt talán még Budapesten is van, de azért ez mégis csak eredeti japán. Eleinte nem igazán értettük a rendszer minden finomságát, ezért csak azokat a tányérokat mertük levenni, amiről biztosan tudtuk, vagy sejtettük, hogy mi van rajta.


Itt éppen rendelek,
Kriszti pedig csodálkozik
Aztán rájöttem, hogy az asztalunk felett áll egy kis érintőképernyős monitor is, amin egyéni megrendelést is lehet leadni. Itt egyszerűen csak a képekről ki kell választani a kívánt hal, rák, kagyló vagy egyéb finomságot, majd megadni a rendelt mennyiséget. Néhány perc elteltétével már jön is a szalagon a rendelt étel. Azért, hogy az illető tudja, hogy most éppen az ő rendelése érkezik, a monitor ilyenkor hangosan elkezd kiabálbni és villogni, figyelmeztetve a megrendelőt, hogy "érkezése" van.




Ilyen és ehhez hasonló apró sushi-falatok érkeznek
 Természetesen minden a lehető legjobb minőségű és tökéletesen friss. És ami az egészben talán a legmeglepőbb, hogy mindez mennyire olcsó. Egy-egy tányér, amin általában 2 sushi falatocska van, 100 yenbe kerül, de vannak napok, amikor csak 90-be. Szóval 4-en degeszre zabáltuk magunkat, és mindezért fizettünk talán 3000 yent.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése