2010. augusztus 19.

Kirándulás Hakone környékén

Tegnap ott hagytam abba, hogy Hakonéba érkezve egy eredeti Japán stílusú Ryokan hotelben szálltunk meg. Ahogy sok ismertetőben is olvasható, a Ryokan nem csak egyszerűen egy hely, ahol az ember álomra hajthatja a fejét, sokkal inkább egyfajta kikapcsolódási és feltöltődési lehetőség a japán emberek és a külföldi túristák számára egyaránt. Általában ezek a hotelek meleg vizű források közelében épültek, tehát az onsen, illetve annak nyitott formája a "rotenburo", természetesen adott. Emellet ki lehet próbálni a klasszikus tatmi szőnyegen és a ráterített futon matracon való alvást, illetve meg lehet kóstolni a helyi konyha jellegzetes ízeit.
Ez volt a szobánk Hakonéban
Mivel a gyerekek és Bea is elég válogatós, pontosabban a tengeri herkentyűket nem szeretiik, ezért mi az élvezeteknek ez utóbbi formáját hanyagoltuk.

Érdekes volt, hogy eleinte Bea és Brigi is mennyire viszolyogtak az onsentől, illetve attól, hogy itt az emberek mesztelenül fürdenek együtt. Aztán amikor kipróbálták, nem akartak kijönni, illetve még másnap reggel az indulás előtt is onsenezni akartak. Ezt csak azért írtam le, hogy a tengeri kacatokkal is lehet, hogy így lennének.

Mivel aznap már kezdett esteledni, ezért csupán egy rövid gyalogtúrát tettünk a faluban, felfedezendő, hogy majd holnap honnan indulunk a nagy túrára.
Szóval másnap reggel viszonylag korán keltünk, mert aznapra sok látnivalót terveztünk be, valamint még haza is kellett vezetni a kb. 250 km-re lévő Nagoyába.

Így aztán a helyi hegyi vonattal felmentünk a végállomásig, ahonnan aztán siklóval (funicular), majd pedig zárt kabinos felvonóval mentünk fel a kb. 1000 méter magasan lévő Owakudani hegy tetejére.


Owakudai hegy tetején, a háttérben kénes gőz tör fel a földből
Ez a hegy egy már kialudt vulkán, de annak ellnére, hogy az utolsó kitörés kb. 3000 évvel ezelőtt történt, a hegy még mindig rendkívül aktív. Rengeteg kénes bűzű és forrásban lévő vizű tavacska található a hegy oldalában. Az egyik ilyennél a túristák nagy örömére a kénes forró vízben tojást főznek, ami a víyben lévő kéntől teljesen fekete lesz.

Ott főzik a tojást
Itt még fehér a tojás, amikor beteszik a forró vízbe
Itt pedig már a megfőtt, immáron fekete tojás

Itt pedig már a kész tojást eszegetjük


Még folytatom...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése