2010. január 31.

Megvettem

A tegnapi napon megvettem a motoromat. Sok  fejtörés és gondolkodás után végül is úgy döntöttem, hogy megveszem a gépet. Tegnap reggel, az egyik kollégámmal közösen, aki mondanom sem kell szintén nagy motoros, elmentünk az Ueda állomáshoz közel eső Suzuki motorkereskedésbe, és megvettük életem első Suzuki robogóját.

Szép hatalmas darab! Ezt a modellt itt Japánban Skywave-nek nevezik, míg Európában és az Egyesült Államokban Burgman néven fut. Az enyém a képen látható fehér-gyöngyház színre festett 400 cm3-es, ABS-szel, elektronikus kulccsal felszerelt álomgép. Majdnem vadonatúj, csupán 900 km van benne, és ennél a kereskedőnél szolgált mint tesztmotor.


Egyelőre azonban még nem hoztam el, a teljes vételárat is csak az átvételkor kell majd kifizessem.
Azért nem hoztam el, egyrészt mert még hideg van, másrészt pedig néhány apró részletet még el kell intézzek. Ilyen például a motor parkolása. Igen, igen! Nem tévedés, itt azért is fizetni kell, hogy a motort a ház előtt egy kb. 2.5 x 0.7 méteres területen leállíthassam.
Na meg aztán a japán jogosítványomba is be kell vezettessem, hogy motor vezetésére is jogosult vagyok.

Ezzel a témával összefüggésben pénteken nagyon jó hírt kaptam otthonról. Márpedig azt, hogy korábbi ismereteimmel ellentétben, 2008. áprilisában született egy megállapodás a Japán és Magyar kormányok között, hogy egymás vezetői engedélyeit kölcsönösen elfogadják. Ha ez így igaz, márpedig letöltöttem az ide vonatkozó Magyar Közlönyt (2008/60. szám -> 85/2008 (IV. 11) Kormányrendelet), akkor ez nagyon megkönnyíti a dolgomat.
Soha életemben nem gondoltam volna, hogy az országunkat immáron sokadjára tönkretevő kommunista tolvajbandának, különösen pedig az öszödi böszmének és rútboszorkány külügyérének valaha is valamit majd köszönhetek. De azért mindenkit megnyugtatok, áprilisban biztosan nem rájuk fogok szavazni!

És végül mindez mennyibe kerül? Nagyon sok pénzbe, de még így is úgy érzem, jó boltot csináltam.
A motor ára tokkal vonóval (rendszám, biztosítás, útadó) egyébként 520.000 jen (durvan 1 millió forint).

2 megjegyzés:

  1. Én meg maradtam a Malaguti Ciak x50 robogónál..
    A 2001 -est lecseréltem egy 2005 -re.
    Javítani való már volt ezen is, de remélem jó vétel volt.
    Plexi, doboz... a hangja meg még finom :-D
    Hamaroasn küldök képet!

    Tomi U. öcséd

    VálaszTörlés