2009. szeptember 9.

14. nap - Meg van a japán jogsim

A mai nap legnagyobb eseménye, hogy sikerült megszereznem a japán jogosítványomat. Na azért ez nem volt ez ilyen egyszerű, mint amilyennek így leírva tűnhet. Ahogyan azt korábban már írtam, ehhez először a japán kreszből kellett vizsgát tennem, majd két órán át veztést gyakorolni a Hirabari Driving Centerben.
Végül a mai napon gyakorlati vezetésből kellett vizsgát tennem.


Annak ellenére, hogy itt az útnak a bal oldalán vezetnek, egészen jól sikerült minden. Csak egyetlen manőveremet kifogásolta a vizsgáztató rendőr (aprópó, itt hivatásos rendőr vizsgáztat), márpedig, hogy balra kis ívben (!!!) történő kanyarodáskor nem húzódtam le kellően a bal szélre.

Úgy látszik a magyar rendőrséggel szemben, itt a rendőr valóban a közt szolgálja, és nem csak a békés vagy kevésbé békés tűntetők szemkilövésében, kardlapozásában jeleskedik.

A lényeg az, hogy meg van a jogsi, mától pedig vezethetek!

Rögtön meg is kaptam az autómat. Igaz még nem a véglegeset, ez csupán egy kis automata Yaris, de a jövő héten kedden átveszem az új Wish-t. Az autót Toyota irodaház előtt adták át, így innen már nekem kellett haza vezetnem. Szerencsére a lakásom címét már előre beprogramozták, így csak meg kellett nyomjam a jobb alsó ákombákomos gombot, és máris egy kedves japán női hang útba igazított. Igaz nem nagyon értem mint magyaráz, de azért jól elvagyunk.

Hétvégen egy kicsit elmegyek autózni, felfedezni Nagoya környékét. De erről majd legközelebb.

1 megjegyzés: