2009. december 27.

Síelés Naganóban az 1998-as Téli Olimpai helyszinén



Már a kiutazásomat megelőzően elterveztük, hogy decemberben, amikor Beáék meglátogatnak, elmegyünk együtt valahová síelni. Síelni együtt még soha nem voltunk. Valahogy mindig úgy jött, hogy külön-külön mentünk síelni.

Idén úgy gondoltuk, hogy kikapcsolódásként egy klassz síelést szervezünk Japánban. Pontosabban mondva, Brigi szervezte az egészet, mindent lelevelezett, lefoglalt az interneten keresztül, nekem semmi más dolgom nem maradt, mint az apák kötelessége, fizetni!

Szóval Brigi elintézte, hogy Nagano közelében, az 1998-as Téli Olimpa egyik helyszínén, Happo-one nevű faluban síeljünk. Sajnos az idő rövidsége miatt csupán 3 napot töltöttünk itt, de ez is csodálatos élmény volt. Nagano a Japán Alpok (tényleg így hívják) legnagyobb városa. A sípályák kb. 1000 és 2000 méter magasan helyezkednek el. Rengeteg kiváló minőségű pálya található ezen a környéken.

Annak ellenére, hogy Bálint még soha életében nem síelt, kb. 30 perc elteltével tökéletesen ráérzett a technikára, így az első nap végén már a piros pályákon is lejött esés nélkül! Az első nap ugyan igen zord idő volt, végig szakadt a hó, de ez nem szegte a kedvünk. Egész nap róttuk a jobbnál jobb pályákat! Majd a nap záróakkordjaként az egész család a szállodában lévő "onsen"-ben melegítette fel átfagyott és elcsigázott végtagjait. Ez utóbbi megjegyzés csak az idősebb családtagokra vonatkozik!


Úton Nagano felé


Fenn a hegytetőn


Indulunk lefelé

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése